BoD, indiekirjailija, julkaiseminen, Kaaren kertomus, omakustanne

Julkaisuviikon vilinää

Julkaisu on edennyt vähän varkain, ja vaikka e-kirjan kahden viikon odotteluaika ei ole vielä ummessa, pehmeäkantista versiota on jo listattuna ainakin Adlibriksessä, missä tänään on vielä ystävänpäivän alennuskin voimassa. Sieltä äkkiä tilaamaan, jos näytteen perusteella kiinnostuit! *

Indiekirjan julkaisu ei ole fanfaareja ja julkkaririentoja, ei julkistustapahtumia eikä haastatteluja täynnä. Ei sillä, ettenkö olisi fanfaareja itsekseni vihellellyt ja julkkareita varten jo ravintolapöytää varannut, mutta muu julkisuus saa jäädä ja se vähä, mitä tarjolla on, toivottavasti kohdistua mieluummin itse kirjaan, tekstiin ja tarinaan kuin tekijään sen takana. Tekijällä on kädet niin töitä täynnä (välillä varsin kirjaimellisesti), että hädin tuskin ehdin pysyä itse kärryillä.

Mitä tässä sitten on ehtinyt tapahtua?

Indiekirjan julkaisu ei aivan ole yhden päivän juttu. Se on pitkä ja venyvä ajankohta ensimmäisen toimeksiannon ja viimeisen version valmistumisen välillä. Julkaisu alkoi viime viikolla kovakantisen ensipainoksen toimeksiannosta, mistä versiosta kahden viikon muuntoprosessin jälkeen pitäisi syntyä myös sähköinen kirja (vieläkin siis odotellaan). Julkaisu jatkui tällä viikolla pehmeäkantisella laitoksella, jota olisi mahdollista markkinoida maailmaa myöten. Pysyn kuitenkin toistaiseksi kotimaan kamaralla.

Julkaisua viime ajat kuitenkin ovat olleet täynnä. Ensimmäinen osa päätyi Risingshadow-sivulle aluksi tulevien kirjojen, sitten julkaistujen kirjojen listalle. Aikoinani, kun beta-versiota kovaa vauhtia kirjoittelin ja lukemistani kirjoista kanssafanittajien kanssa keskustelin, Risingshadow oli tärkeä sivusto ja foorumilla tuli aika aktiivisesti pyörittyä. Silloin vain haaveilin enkä uskonut. Nyt on kai pakko uskoa ja tuntea kuin jotain pientä (suurta) olisi saavutettu. Siellä se on, Risingin tietokannassa. Ja onpa piakkoin luvassa pientä mainoskampanjaakin samoilla suunnilla 😉

Toisekseen totesin, että Kaaren kertomuksen aloitukselle on ilmestynyt joukko potentiaalisia lukijoita, ainakin mikäli Goodreadsin to-read -merkintöjä on uskominen. Ja miksen uskoisi? Tämäkin vetää hiljaiseksi ja nöyräksi ja kiitolliseksi, sillä vaikka kukaan ei tähän heti ehtisikään tarttua, ainakin se on kiinnostanut edes himpun verran, rahtusen, pikkasen, piikkiriikkisen. Mikäli Goodreads on tuttu palvelu, kehotan rohkeasti lisäämään Ensimmäisen osan omalle lukulistalle ja jakamaan lukukokemusta takaisin tänne päin. Yksikin tähti on enemmän kuin koskaan osasin toivoa.

 

*Näyte vaihdettu epävakaasta ja epäluotettavasta Google Booksista kotisivuilleni. Näyte on rajattu ja siitä on poistettu muutama taiton vaatima sivu/siirtymä, joita näytöltä lukiessa ei tarvita.

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s