Kaaren kertomus


Kaare Vilgarrinpoika tulee syytetyksi kylänsä seppäkisällin murhasta, eikä kukaan usko häntä — viinaanmenevä isä kaikkein vähiten. Kaare pakenee ja ajautuu matkalle, joka vie hänet kauaksi kotiseuduilta: kylänvarsien kievareille ja sumuisille soille, kaupunkien kujille ja korpitaipaleiden taakse. Matkalla hän tapaa Ásevaine Argerintyttären, vierasverisen ja väärän ikäisen — sinisen niin että se sattuu. Mutta voiko Ásevaine koskaan nähdä nuorukaisessa muuta kuin keskenkasvuisen, pahantuulisen pojan?


Kaaren kertomus on fantasiatodellisuuteen sijoittuva kolmiosainen romaanikokonaisuus, jonka keskiössä on erään epätäydellisen nuorukaisen tarina. Se vie mukanaan matkalle Suomen, Pohjolan ja Venäjän historiasta ja mytologiasta ammentavaan maailmaan, jossa kieli ja tunnelma ovat merkittävässä roolissa, romantiikkaa unohtamatta.

Vaikka tarina sijoittuu vaihtoehtoiseen, esiteolliseen maailmaan, se noudattaa pitkälti historiallisen romaanin lainalaisuuksia. Tarinassa ei siis tunneta magiaa eikä muita perinteisen fantasian elementtejä. Vaihtoehtoinen, joskin monin paikoin tutun tuntuinen  maailma kuitenkin tarjoaa mahdollisuuden tarinan erityispiirteisiin ja yksityiskohtiin, joita realistisempi historiallinen kerronta ei salli.

Tutustu tästä tarinan taustoihin.


Ensimmäinen osa

Ilmestynyt 2/2018


Keskimmäinen osa

Ilmestynyt 12/2018


Viimeinen osa

Ilmestynyt 7/2019